Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

"Κοινοβουλευτικός" έλεγχος Νάξου - 1ο θέμα: "Χώροι στάθμευσης"

Υπάρχουν πολλά θέματα που δημιουργούν εύλογα ερωτήματα και απορίες στους συμπολίτες μας Ναξίους. Πολλά ζητήματα που παρά την επανειλημμένη επισήμανσή τους, παρά την ανάγκη επείγουσας αντιμετώπισής τους και τις διακηρύξεις και προεκλογικές δεσμεύσεις των τοπικών αρχόντων, εντούτοις παραμένουν άλυτα και διαιωνίζονται.
Θα έπρεπε λοιπόν να είχε καθιερωθεί εδώ και καιρό ένα είδος "κοινοβουλευτικού" ελέγχου προς τους τοπικούς άρχοντες του νησιού μας, οι οποίοι οφείλουν να απαντούν σε αυτά τα ερωτήματα. Τα ερωτήματα θα μπορούσαν κάλλιστα να λάβουν τη μορφή των ερωτήσεων που υποβάλλουν οι βουλευτές μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ζητώντας από τους εκπροσώπους των τοπικών μας φορέων να εκθέτουν δημοσίως τον απολογισμό των ενεργειών στις οποίες έχουν ήδηπροβεί για κάποιο ζήτημα και των πρωτοβουλιών και αποφάσεων τις οποίες προτίθενται άμεσα να λάβουν. Με τον τρόπο αυτό η Ναξιακή κοινωνία θα αποκτήσει αφενός τη δυνατότητα της ολόπλευρης πληροφόρησης για τα ζητήματα που την αφορούν και αφετέρου θα έχει στα χέρια της ένα μέσο πίεσης για την ταχύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Τα ερωτήματα που τίθενται δεν είναι μόνο προσωπικές σκέψεις αλλά απηχούν τη γενικότερη αίσθηση των συμπολιτών μας, γι αυτό είναι εύλογη η αξίωσή μας για άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις των ερωτώμενων.

Ας ξεκινήσουμε σήμερα με ένα προσεχώς επίκαιρο ζήτημα, καθώς σε λίγες εβδομάδες θα το συναντήσουμε μπροστά μας. Είναι το ζήτημα των χώρων στάθμευσης κατά τη θερινή περίοδο, το οποίο εν γένει συνδέεται και με το κυκλοφοριακό ζήτημα, αλλά ταυτόχρονα και με τη χρήση των προαυλίων των σχολείων και με την έλλειψη παιδότοπων της Χώρας Νάξου. Μέχρι στιγμής καμία απολύτως μέριμνα και πρωτοβουλία δε φαίνεται να λαμβάνεται από τους τοπικούς μας άρχοντες, πέρα από την "πεπατημένη", την εύκολη, ανέξοδη και χωρίς μεγάλο πολιτικό κόστος λύση, δηλαδή θυσιάζουμε τα προαύλια των σχολείων,τους μοναδικούς "δυνητικούς" παιδότοπους, μετατρέποντάς τους σε χώρους στάθμευσης και ταυτόχρονα σε δημόσια αποχωρητήρια. Έτσι, λύνουμε κι άλλο ένα πρόβλημα, αυτό της ανεπάρκειας δημοσίων τουαλετών.

Ερώτηση:

- Τι ενέργειες έχετε κάνει κύριε Δήμαρχε προκειμένου να βρεθεί αποτελεσματική και μόνιμη λύση για το πρόβλημα της στάθμευσης τους θερινούς μήνες χωρίς να βεβηλώνονται οι σχολικοί χώροι και να στερούνται από τους φυσικούς δικαιούχους τους, από τα παιδιά;

- Τι προτίθεστε να κάνετε κύριε Δήμαρχε ενόψει της φετινής τουριστικής περιόδου προκειμένου να εξευρεθεί εγκαίρως επαρκής χώρος στάθμευσης κοντά στην πόλη της Χώρας Νάξου; Θα χρησιμοποιήσετε για μια ακόμη φορά τα προαύλια;

- Συμφωνείτε κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας με τη χρήση των σχολικών προαυλίων ως χώρων στάθμευσης και αν όχι, ποιες πρωτοβουλίες έχετε λάβει ή θα προτίθεστε να λάβετε άμεσα προκειμένου να μην επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο φέτος;

Πρόταση:

Να νοικιάσει ο Δήμος Νάξου και να διαμορφώσει σε χώρο στάθμευσης κάποια μεγάλη έκταση από αυτές που υπάρχουν στα όρια της πόλης και να διοχετεύει εκεί τα αυτοκίνητα με την κατάλληλη σήμανση. Στη συνέχεια, ας αξιοποιήσει τα δημοτικά λεωφορεία ή στην ανάγκη και το ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των επισκεπτών της πόλης. Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθεί και ο δρόμος της Γρόττας, στον οποίο θα πρέπει επιτέλους να απαγορευτεί η στάθμευση που τον καθιστά άκρως επικίνδυνο τους θερινούς μήνες.

Ωστόσο, το ζητούμενο είναι να βρεθεί κάποτε μια μόνιμη λύση για τη στάθμευση των αυτοκινήτων, αλλά κάποιος πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά και αποφασιστικά με το πρόβλημα.

Κώστας Κλουβάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΝΑΞΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ GOOGLE