Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

πετρέλαιο τσάμπα, ΔΕΗ και ναύλα φωτιά

Στα 50 ευρώ έπεσε η τιμή του πετρελαίου ανά βαρέλι, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Την ίδια στιγμή τα εισιτήρια στα πλοία παραμένουν το ίδιο πανάκριβα, όσο και όταν η τιμή του βαρελιού είχε φτάσει στα 140 δολλάρια. Αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν οι τιμές των αγαθών και υπηρεσιών να ανεβαίνουν μόνο όταν τα καύσιμα ακριβαίνουν και να μένουν ανεπηρέαστες από τέτοια δραστική μείωση της τιμιής των καυσίμων.
Κατά τον ίδιο τρόπο αναρωτιέται κανείς, πώς μεσούσης της οικονομικής κρίσης και ενώ η τιμή του πετρελαίου έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων χρόνων, η ΔΕΗ να επιζητεί αυξήσεις και ρήτρα καυσίμων. Εμείς ως οργανωμένοι καταναλωτές θα έπρεπε να απαιτήσουμε το εξής:
Ναι στη ρήτρα καυσίμων, αλλά όχι μόνο για αυξήσεις αλλά και για αντίστοιχες μειώσεις όταν πέφτει η τιμή του μαύρου χρυσού. Να οριστεί ως σημείο εκκίνησης τα 100 δολλάρια ανά βαρέλι πετρελαίου (είναι ένα λογικό σημείο εκκίνησης, εφόσον η τιμή του πετρελαίου είχε φτάσει και τα 140 δολλάρια και η ρήτρα καυσίμων να εφαρμόζεται ανάλογα προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Αυτή τη στιγμή δηλαδή θα αναγκαζόταν η ΔΕΗ να προχωρήσει σε μειώσεις των τιμολογίων ακόμη και κατά 20% ή ακόμη περισσότερο. Είναι διατεθειμένοι να εφαρμόσουν μια τέτοια διαδικασία;
Κων/νος Κλουβάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΝΑΞΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ GOOGLE