Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Είμαστε και πάλι εδώ!

Όχι, δεν τα παρατήσαμε. Άλλωστε έχουμε όλοι την ατομική μας ευθύνη, αλλά όπως φαίνεται πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη και για πολλούς άλλους. Κάποιοι πρέπει να παραμείνουμε ενεργοί, να μην αφήσουμε τον τόπο μας να βαλτώσει.
Άλλοι τα έχουνε παρατημένα. Τίποτε δεν κινείται τελευταία, λες και μείναμε από καύσιμα. Μόνο διαχείριση και διεκπεραίωση γραφειοκρατικών πράξεων. Ανάπτυξη: σημειώσατε μηδέν. Έργα: σημειώσατε μηδέν. Αυτοδιοίκηση: σημειώσατε μείον 2 (δηλαδή δύο χρόνια χαμένα για το νησί). Προσπαθώ να θυμηθώ τι έργα έχουν γίνει τα δύο τελευταία χρόναι αλλά μάταια. Μόνο δύο μου έρχονται στο μυαλό: (1) η ανακύκλωση, η οποία πραγματικά είναι έργο πνοής για το νησί και καλό θα είναι να επεκταθεί σε όλο το νησί και (2) το πεζοδρόμιο που έγινε στο δημοτικό πάρκιν και μπορεί να περπατήσει κανείς με ασφάλεια σε συνδυασμό με τη χωροθέτηση της υπαίθριας αγοράς. Το έργο για την Ευρυζωνικότητα δεν το βάζω, αφού είναι έργο που υλοποιείται από τους περισσότερους Δήμους της Χώρας και όχι με δικά τους κονδύλια.
Έρχεται κι ο νέος Καποδίστριας και ακόμη δεν έχει εμφανιστεί ο "Μεσσίας" που θα διοικήσει τον ενοποιημένο Δήμο. Ούτε προφητείες έχουν υπάρξει ακόμη. Μήπως όμως είναι ώρα να αρχίσουμε σιγά- σιγάνα αναζητούμε τα "διαδημοτικά" και "υπερκομματικά" εκείνα πρόσωπα τα οποία θα διοικήσουν το μεγάλο ενιαίο Δήμο με σύνεση και αποτελεσματικότητα, ξαναβάζοντας στο προσκήνιο τα αδικημένα χωριά του νησιού, αυτά τα "αποπαίδια" του παρόντος Καποδίστρια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΝΑΞΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ GOOGLE